Перші зубки дитини: що важливо знати батькам. Частина 1.

Перші зубки дитини: що важливо знати батькам. Частина 1.

Вітаємо — у вашого малюка з'явився перший зубик! Це величезна радість і причина батьківської гордості: малюк росте і розвивається. Це знаменна подія є початком першого важливого і одночасно складного періоду в життя дитини — прорізування зубів. На жаль, процес їх появи завжди супроводжується хворобливими відчуттями, уникнути яких неможливо. Але ми для вас зібрали найціннішу інформацію, яка допоможе батькам не втратити самовладання і максимально полегшити дитині хворобливі відчуття під час прорізування зубчиків. Отже, що ж необхідно знати мамам і татам про перших дитячих зубах?

Коли з'являються перші зубки: що є норма і відхилення від неї

Перші зубки — центральні різці нижньої щелепи, починають з'являтися в період від трьох місяців. З 6 до 9 місяців зростають різці верхньої щелепи. До 10 місяців з'являються бічні різці верхньої щелепи, до 11-12 місяців — бічні різці нижньої щелепи. До досягнення року в дитини прорізується 8 зубчиків. Після 12-15 місяців починають з'являтися перші корінні зуби, а ікла почнуть прорізатися після 18 місяців. До двох років у дитини на нижній і верхній щелепі зросте з 8 зубів, до трьох років з'явиться 10 зубів. Повний «зубний комплект» — 20 молочних зубів, починає замінюватися корінними у віці від 7 до 9 років. Найболючіші зубки — це ікла. Вони з'являються після 18 місяців. Причина сильних болів малечі під час прорізування іклів — нерв, що відповідає за руху і реакції верхньої частини обличчя, розташований до них дуже близько. Необхідно відразу зазначити, що процес появи зубів у дитини природний і природний для всіх, але індивідуальний для кожного малюка. Якщо дитина досягла певного віку — наприклад, йому вже рік, а кількість зубів менше, ніж повинно бути, — це не привід для паніки і страшних думок, що дитина неправильно розвивається. У деяких діток зубки з'являються раніше, інші — пізніше. Але для власного спокою консультація з педіатром зайвою не буде. Мамам і татам важливо знати, що перші зубки розташовуються в ротової порожнини малюка асиметрично — це теж не є причиною для дуже сильних хвилювань. Коду у малюка буде 16 зубчиків, вони приймуть правильне положення в процесі пережовування їжі.
 

 

Перейти в каталог
Вітаємо Вас на ОПТОВОМУ сайті EASY HOBBY! Интернет магазин EASYHOBBY
На сайті вказані оптові ціни. Мінімальна сума замовлення складає 500грн. Якщо Ви хочете зробити невелике замовлення (менше 500грн) переходите на наш роздрібний сайт (без мінімальної суми замовлення).